sałatka wiosenna z truskawkami

składniki:

2 garści młodego szpinaku
kilka gałązek kolendry
truskawki (ok. 10 sporych)
2 szalotki
garść nerkowców
pół sera feta, ok. 100-150g
1 nieduże awokado

składniki na sos:

3 łyżki oliwy
1 łyżka octu balsamicznego
1/3 łyżeczki musztardy
sól, pieprz

przygotowanie:

- myjemy wszystkie warzywa, osuszamy najlepiej w wirówce
- rwiemy sałatę i kolendrę do miseczki
- dodajemy pociętą w talarki szalotkę
- dodajemy paski avocado, ćwiartki truskawek oraz pokruszony ser feta
- rozkruszamy kilka orzechów
- przygotowujemy sos poprzez energiczne zmieszanie wszystkich składników. dodajemy je do sałatki i mieszamy delikatnie
- podajemy jako side dish, lub zjadamy od razu! smacznego

IMG_7998 IMG_8009 IMG_8035 IMG_8058

Leave a Reply